bistro HELEN

Náš koncept

Harmonie nápaditého jídla, originálního designu a příjemné atmosféry

Náš koncept

Harmonie nápaditého jídla, originálního designu a příjemné atmosféry

Bistro Helen je nejmladší restaurací v Galerii Šantovka, za necelé tři roky existence si však získalo výbornou reputaci, stálý okruh zákazníků i pozornost české gastronomické scény. Vydavatelský dům Toplife bistro zařadil mezi 100 nejlepších českých restaurací. Stylový podnik s neotřelým designem klade důraz na lokální suroviny, výrobu vlastních produktů, zdravý životní styl a vaření bez polotovarů. Pod taktovkou šéfkuchaře Tomáše Juříka denně připravujeme nabídku i pro vegetariány, vegany či pro zákazníky, kteří hledají jídla bez lepku, laktózy či s nízkými sacharidy. Vaříme nejen zdravě, ale hlavně chutně, kreativně a s láskou k jídlu.

Od rána nabízíme slané i sladké snídaně, k obědu nápadité polední menu a večer posezení u dobrého jídla s vinným doprovodem. Celý den je k dispozici vyladěná nabídka dezertů, dortů a originálních chlebíčků z naší vitríny. Doporučujeme v kombinaci s výběrovou kávou, čaji nebo domácími limonádami. Neděle patří v našem podniku brunchům – jsme jediná restaurace v Olomouci, která je nabízí každý týden.

V teplých měsících mohou hosté posedět na otevřené terase s jedinečným výhledem na historické centrum Olomouce.

Náš tým

Táhneme za jeden provaz

Náš tým tvoří lidé, kteří mají stejný pohled na gastronomii i to, jak ji prezentovat hostům. V Helen vaříme, pečeme a vyrábíme produkty s láskou k jídlu. Chceme, aby naše pokrmy potěšily svým vzhledem i chutí a naše suroviny měly jasný původ. Víme, z čeho vaříme a každou porci připravujeme hostům tak, jako bychom ji dělali sami pro sebe. Naši lidé naše jídlo dobře znají, aby ho mohli představit a doporučit našim hostům.   

Lukáš Vrba
manažer restaurace

Lukáš stejně jako Tomáš pochází z Přerova a od střední školy se věnuje gastronomii. Po letech strávených v pražských restauracích El Emir, Pizza Nuova (Ambiente) a v Zátiší se přestěhoval zpátky na Moravu. V Olomouci si otevřel podnik Denisova 6 a poté restauraci Konvikt, v obou pracoval jako manažer provozu. Před časem posílil náš tým Lobster Group a má na starost hned několik podniků, mimo jiné i Bistro Helen.

 

Nejraději má komunikaci a práci s lidmi. Jeho cílem je vytvářet firemní kulturu napříč jednotkami a motivovat a vést zaměstnance. Miluje dobré jídlo, pití a pocit blaha zažívá z šumu zaplněné restaurace. Vynaložená energie se mu vrací v podobě spokojených zákazníků i personálu. „Líbí se mi filozofie našeho konceptu, který staví na čerstvosti, kvalitě a lokálnosti surovin, se kterými pracujeme. Vždy nejraději vyhledávám takové potraviny, které byly vyrobeny nebo vypěstovány v mém blízkém okolí a za nimiž vidím úsilí a píli místních farmářů.

 

V kuchyni je naším cílem z těchto surovin vykouzlit jedinečné, do posledního kousku vyladěné a s úctou připravené pokrmy,“ říká o Bistru Helen Lukáš.

Tomáš Juřík
šéfkuchař

Náš šéfkuchař Tomáš pochází z Přerova. Střední hotelovou školu vystudoval v nedaleké Kroměříži a brzy se vydal za praxí do Prahy. Působil v podnicích Pasta Cafe, La Degustation Bohême Bourgeoise, v Bellevue, v hotelu Les Sources des Alpes ve Švýcarsku. Půl roku byl na stáži v newyorkém michelinském podniku Avoce. V posledních letech pracoval jako executive chef ve skupině Collezione Riccarda Lucqeho, kam patří například La Bottega Bistroteka nebo La Finestra in Cucina.

Tomáš dává od konce roku 2021 naší kuchyni směr i cíl. Klade důraz na regionální suroviny, peče náš oblíbený chléb, hlídá vlastní výrobu řady základních surovin, postupy i nabídku pro zákazníky, kteří hledají jídla bez lepku, laktózy či s nízkými sacharidy.

Tomáš umí dobře skloubit středomořskou a moderní českou kuchyni a zároveň vaří chutná a zdravá jídla dle konceptu našeho bistra. Dokáže také motivovat a posouvat dopředu mladé kuchaře/ky a cukráře/ky, kteří jsou součástí našeho týmu. I díky Tomovi Bistro Helen obhájilo pozici v přehledu stovky nejlepších českých restaurací vydavatelství Toplife.

Chceš s námi dělat dobroty?

Vaříme z originálních surovin, nápaditě a zdravě. Láká tě práce v mladém kolektivu pod zkušeným vedením? Táhne tě to do kuchyně? Nebo rád/a komunikuješ s hosty o jídle a pití? Určitě čekáme právě na tebe.

staňte se součástí týmu Bistra HELEN